Универзитетски центар за развој каријере

Посета Универзитетском центру за развој каријере

Директор центра за развој каријере на Даблинском градском универзитету Muireann Ni Dhuigneain у својој посети Универзитетском центру за развој каријере у Косовској Митровици, пренела је искуства са свог универзитета и одржала предавања студентима у Косовској Митровици, Лепосавићу и Лешку. У дому културе у Лепосавићу, 16. новембра одржана је трибина на тему Писање молбе за посао, односно мотивационо писмо. На поменутом предавању Muireann Ni Dhuigneain пред око стотину студената, објаснила је на који начин је набоље написати своју биографију и како приступити са истом одређеним послодавцима. Смернице које је поменута госпођа дала присутним студентима умногоме ће им олакшати тражење посла.

Након предавања Muireann Ni Dhuigneain позвала је студенте да напишу своје мотивационо писмо и исто проследе њој у Ирску преко нашег Универзитетског центра за развој каријере. Заузврат студенти су добили обећање да ће за урађено најбоље мотивационо писмо бити награђени. На Пољопривредном факултету Универзитета у Приштини одржано је предавање са темом „На челу кривине“. Студенти су на овом предавању могли да се обавесте о одређеним поступцима пре и након завршетка факултета. Наиме, госпођа Muireann Ni Dhuigneain је студентима Пољопривредног факултета дала смернице како да испланирају своју каријеру, покрену свој бизнис, или покушају да продају идеју послодавцу. Последњег дана посете гошће са Даблинског градског универзитета протекао је у Косовској Митровици.

У Универзитетском центру за развој каријере одржана су предавања „Припрема за интервју“ и „Провера радне биографије“. Студенти су на овим предавањима вежбали пословни интервју, као и писање своје биографије. На основу свог искуства госпођа Muireann Ni Dhuigneain је упућивала студенте на њихове грешке. Након предавања најактивнији студенти су добили поклоне од Muireann Ni Dhuigneain као мотивацију за активност. Госпођа Muireann Ni Dhuigneain посетила је и Националну службу за запошљавање и том приликом су размењена искуства у вези са сарадњом Службе за запошљавање и Универзитета.